Oppas- & Logeerboek

de leukste herinneringen aan jouw kleinkind bewaard voor later

Eten met de kleinkinderen

Eten bij oma en opa moet anders, lekkerder, vreemder en gemakkelijker zijn dan thuis.

De meeste kinderen hebben een uitgesproken voorkeur voor Italiaans eten. Dat is ook een goede tip, wanneer je buiten de deur gaat eten. Lekkere pasta of pizza betekent smullen.

Als de kleinkinderen komen, zorg dan voor een uitgebreid assortiment met eten waarvan je weet dat ze er dol op zijn. Maak er een lijstje van:

 1. Dora koekjes
 2. Appeltaart
 3. Nibb-it rondjes
 4. Bananen
 5. Mandarijntjes
 6. Druiven/kersen
 7. Bolletjes
 8. Kleine pakjes hagelslag of bosvruchtenmix
 9. Danoontjes
 10. Raketjes
 11. Eieren
 12. Komkommer en tomaatjes
 13. Worstjes
 14. Appelsap en Fristi
 15. Pizza
 16. Gehaktballetjes
 17. Macaroni met ham, kaas en tomatensaus
 18. En natuurlijk de patat met mayonaise, appelmoes, kroket of kip en ijs na.
 19. De hele snoepvoorraad van opa en oma.

Misschien kan je de lijst zelf nog aanvullen.

Leuk is ook om ze te laten helpen met koken. Stoel bij de aanrecht, sla wassen, slasaus erover, pasta in de pan doen en…..het is helemaal gezellig!

Echt  pannenkoeken feest  

Echt feest wordt het natuurlijk als je ze zelf laat bakken in de minipannetjes van een gourmetstel. Behalve met stroop, chocoladepasta, suiker en jam, kun je de pannenkoeken ook met allerlei soorten fruit (appel, banaan, aardbeien) leuk, mooi en gezond laten versieren.  

Thuis kan het drama’s geven, maar bij oma en opa moet het in alle rust gaan. Daar zijn oma’s en opa’s voor. Ga niet moeilijk doen als ze komen. Al kijken de ouders verwijtend, ga alleen af op de waardering van je kleinkind, zodat ze graag terugkomen.

Ga je uit eten, ga dan naar een kindvriendelijk restaurant met kinderstoelen, kleurplaten en kleurpotloden en waar veel begrip voor die kleine kliederaars is.

Ook kan je via www.uitmetkinderen.nl/zoeken/Restaurant.htm zeer geschikte en kindvriendelijke  restaurants bij jou in de omgeving vinden.

Lievelingseten.

Wat vreemd lijkt, maar waar alle kleinkinderen steeds weer dol op zijn als ze komen:

Toastjes met Makreel

Maar dan moet de makreel wel gemengd worden met peper, zout en vééél mayonaise. Het recept is dus zo gemakkelijk als wat, maar ze vinden het verrukkelijk. En wat het leukste is: Ze eten het alleen bij opa en oma, dus het is echt oma’s (en als opa het klaarmaakt opa’s) specialiteit. Glaasje drinken erbij en het is feest.